قهرمان پیشین تکواندو جهان گفت: تکواندو ایران برای خارج شدن از این وضعیت نیاز به تغییر ساختار دارد.
بهزاد خداداد در خصوص حضور در جلسات بررسی عملکرد تکواندو در المپیک 2020 اظهار داشت: در یک جلسه بیشتر حضور نداشتم، اما اگر قرار است حرفهایی که در این جلسات زده میشود هیچ تاثیری نداشته باشد و همان روال دنبال شود، بیفایده خواهد بود. اگر با مجید افلاکی و هادی افشار رفتم به این خاطر بود که بعدها نگویند از قهرمانان دعوت کردیم و آنها نیامدند. رفتم تا جلوی حرفها را بگیرم.
وی تصریح کرد: در این جلسه تمام صحبتهایی که در رسانهها گفته بودم را با پولادگر، عسکری و فرهادیان در میان گذاشتم. حضورم در این جلسه فقط به خاطر تکواندو بود و نه دنبال چیزی هستم و نه میخواهم در فدراسیون و تیم ملی چیزی نصیبم شود. تمامی ضعفها و مشکلات را جلوی خودشان گفتم و مانند برخی دوستان نیستم که پشت سر حرف بزنیم یا مصاحبه کنیم، اما در جلسات 180 درجه چرخش داشته باشم.
قهرمان پیشین تکواندو جهان خاطرنشان کرد: چنین روزهایی و حتی بدتر را برای تکواندو پیشبینی میکردم و میکنم، اما حرفهای ما هیچ تاثیری نداشته و ندارد. اگر قرار بود تاثیر این حرفها را ببینیم نباید روز به روز از تکواندو دنیا عقب میافتادیم. این چه بررسی است که با وجودی که تا مسابقات جهانی زمانی نداریم، اما هنوز خبری نشده است. اگر قرار است تصمیمی گرفته شود باید به نفع تکواندو باشد، نه اینکه بخواهد حال تکواندو را از این بدتر کند. با شرایط فعلی حتی در بازیهای آسیایی نمیتوانیم فینالیست داشته باشیم.
خداداد با ناامیدی از اتخاذ تصمیمی به نفع تکواندو گفت: به نظرم تمامی این جلسات برای خوردن چای و نسکافه بود. نه تنها جلسهای که در آن حضور داشتم، بلکه سایر جلسات هیچ بازتاب مثبتی نداشته است و فدراسیون حرکتی نکرده است. در حال حاضر خیلی از تکواندو روز دنیا عقب افتادیم و برای اینکه این فاصله را جبران کنیم حتی نباید روزها را از دست بدهیم، چه برسد که بخواهیم توجیه کنیم که در حال بررسی هستیم. ما همین حرفها را قبل از المپیک دوره گذشته، مسابقات جهانی و المپیک توکیو گفتیم، اما هیچ تصمیم جدی و خوبی برای تکواندو گرفته نشد و با این شرایط تکواندو روزهای بدتر بیشتری را پیش رو خواهد داشت.
وی در خصوص راهکارهای خروج تکواندو از این شرایط گفت: اگر تصمیم گیرنده بودم در ابتدا پیکره و سیستم اجرایی فدراسیون را تغییر میدادم. کسانی که در فدراسیون حضور دارند که از بدنه تکواندو نیستند و حاج آقا پولادگر تا زمان پایان ریاستش میتواند از قهرمانان در ساختار فدراسیون استفاده کند. تکواندو ایران تحصیل کرده زیاد دارد که میتوانند در سیستم اداری فدراسیون کار کنند.
دارنده یک مدال نقره و یک مدال برنز بازیهای آسیایی تصریح کرد: در ادامه نیز باید تصمیمات اساسی در گزینش ملیپوشان گرفته شود و صافیهایی برای حضور در تیم ملی طراحی شود. نباید هرکسی را که دوست داریم یا سفارش شده است را به تیم ملی دعوت کرد. بودن کسانی که چند سال از تکواندو خداحافظی کردند و با وجود عدم رزومه مناسب در اردوی تیم ملی حضور داشتند. باید در انتخاب نفرات حاضر در اردوی بررسیهای اساسی صورت گیرد و در هر وزن چند بازیکن خوب داشته باشیم. همچنین باید از نوجوانان و جوانان استفاده کنیم تا نسبت به پشتوانهسازی و المپیک آینده نیز برنامه داشته باشیم.
خداداد در مورد اینکه مشکل تکواندو با تغییر کادرفنی برطرف خواهد شد، گفت: نتیجه گرفتن فقط با تغییرکادرفنی درست نخواهد شد و باید از پایه کل سیستم را عوض کنیم و در مراحل بعد به کادرفنی و تغییر آن برسیم. اگر ساختار فدراسیون اصلاح شود، صد در صد کادرفنی درست کار خواهد کرد و بچهها نیز درست انتخاب خواهند شد و طبق برنامه جلو خواهیم رفت. بعد از این اصلاحات دیگر کسی دنبال سهم خواهی در فدراسیون نخواهد بود و کسانی در تکواندو حضور خواهند داشت که دلسوز این رشته هستند و به دنبال کندن گوشهای از این رشته نیستند.
وی در مورد نقش پولادگر گفت: پولادگر نقش اساسی را در ساختار فدراسیون دارد و اگر میتواند باید ساختار فدراسیون را تغییر بدهد و اگر نمیتواند باید به این نتیجه رسیده باشد که نیاز به حضور نیروی جوان در فدراسیون است. در صورتی که پولادگر به این نتیجه برسد که زیر مجموعه فدراسیون را تغییر دهد باز هم میتواند موفق باشد، اما تداوم رویه قبلی بیشتر از همه به ایشان لطمه خواهد زد. انتظارات جامعه تکواندو در ابتدا همیشه از پولادگر است و او در صورت اتخاذ تصمیمات درست خودش نیز بالا خواهد رفت.