از منظر طب سنتی “نفخ کردن” به دلایل متعددی ایجاد میشود که با آشنایی با این دلایل میتوان با پرهیزات ساده از آن پیشگیری کرد.
به نقل از پارسی پیام ؛ یکی از رایجترین مشکلات گوارشی در میان افراد، “نفخ شکم” است که به دلایل گوناگونی وابسته است. “نفخ شکمی” احساس پُری شکم و احساس حرکت گاز در شکم است که با علتهای متفاوت افزایش پیدا میکند.
نحوه نادرست غذا خوردن یکی از عمدهترین علتهای ایجاد نفخ شکمی است که با رعایت اصول صحیح غذا خوردن میتوان از ایجاد این مشکل پیشگیری کرد.
ـ برداشتن لقمههای کوچک و جویدن هر لقمه به تعداد 15 تا 30 مرتبه و پرهیز از درهم خوری از آداب صحیح غذا خوردن است.
ـ قبل از گرسنگی، غذا میل نشود و تا قبل از سیر شدن دست از غذا کشیده شود.
ـ غذا به خوبی جویده و در آرامش میل شود.
ـ سر سفره مطالب ناراحتکننده مطرح نشود و هنگام تماشای تلویزیون یا گوش دادن به اخبار، غذا صرف نشود.
ـ میوه، سالاد و مایعات با فاصله از غذای اصلی میل شود.
ـ پرهیز از مصرف غذاهای ایجادکننده نفخ، یکی دیگر ضروریات برای جلوگیری از نفخ شکم است
اما چه مواد غذایی نفخآور است؟
ـ غذاهای چرب، سرخ کرده، سنگین، ترش، شور یا تند پُر ادویه و فستفودها
ـ کدو، تره، شاهی، پیازچه و تربچه، سیر، پیاز، چغندر، شلغم خام و حبوباتِ نفاخ
ـ غذاهای کارخانهای و آماده
ـ برخی نوشیدنیها منجر به نفخ شکمی میشود که عبارتند از: آب یخ، قهوه، نسکافه، کاکائو، چای پُررنگ و نوشابههای گازدار
ـ برخی از میوهها نیز منجر به نفخ شکمی میشوند مانند پرتغال، نارنگی،کلم، هلو، آلو و خیار