دوشنبه, مارس 20, 2023
  • ورود کاربر
پارسی پیام
  • خانه
  • اجتماعی
  • تکنولوژی
  • سبک زندگی
  • سرگرمی
  • بین الملل
  • سیاسی
  • علمی
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • خانه
  • اجتماعی
  • تکنولوژی
  • سبک زندگی
  • سرگرمی
  • بین الملل
  • سیاسی
  • علمی
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
پارسی پیام
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج

دانش آموزان بدون صبحانه امتحان ندهند/عوارض غذاهای شیرین و چرب

می 23, 2021
در گوناگون
0

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: استفاده بیش از حد از مواد غذایی بسیار شیرین و پرچرب در ایام امتحانات نه تنها مفید نیست، بلکه سبب افزایش وزن و بروز چاقی می شود.

به نقل از پارسی پیام، زهرا عبداللهی، به برنامه تغذیه صحیح دانش آموزان در ایام امتحانات اشاره کرد و افزود: تغذیه خوب باعث تقویت و بهبود عملکرد ارگان های مختلف بدن می شود بنابراین، بهتر است در دوران امتحانات یک برنامه صحیح و مناسب غذایی که از هر ۶ گروه غذایی اصلی یعنی گرون نان و غلات، گروه سبزی ها، گروه میوه ها، گروه شیر و لبنیات، گروه حبوبات و مغزها، گروه گوشت و تخم مرغ در حد متعادل مصرف شود.

وی با بیان اینکه تغذیه صحیح نقش مهمی در یادگیری و تمرکز حواس دارد، عنوان کرد: ویتامین های گروه آهن، روی و ید به یادگیری کمک می کنند و با مصرف سبزی های تازه، شیر، ماست، پنیر، تخم مرغ، حبوبات و انواع گوشت ها این ریزمغذی ها تامین می شوند. برای جلوگیری از کمبود ید هم باید از نمک یددار تصفیه شده در تهیه غذاها استفاده شود. البته توصیه می شود که نمک کم مصرف شود، اما همان مقدار کم از نوع یددار و تصفیه شده و دارای مجوزهای بهداشتی باشد که ید مورد نیاز بدن تامین شود.

عبداللهی خاطرنشان کرد: برخلاف تصور عموم، مطالعه و درس خواندن نیاز بدن به انرژی را افزایش نمی دهد، بنابراین استفاده بیش از حد از مواد غذایی بسیار شیرین و پر چرب در طول دوران امتحانات نه تنها مفید نیست، بلکه سبب افزایش وزن و بروز چاقی می شود.

وی با تاکید براینکه از مصرف زیاد شیرینی و تنقلات در ایام امتحانات باید پرهیز شود، تصریح کرد: این خوراکی ها ممکن است در نگاه اول انرژی زا به نظر برسد، اما باید توجه داشت که این قابلیت در آنها بسیار کم دوام است و پس از مدتی احساس خستگی بیشتری به شما خواهد داد.

اهمیت مصرف صبحانه در افزایش کارایی مغز

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در ادامه گفت: در صبح روز امتحان بهتر است به منظور افزایش کارایی مغز، از مواد سرشار از پروتئین یا سرشار از فیبر مانند شیر، تخم مرغ، نان سبوس دار و عسل استفاده شود. مصرف یک صبحانه خوب و کامل می تواند ۲۰ تا ۲۵ درصد انرژی مورد نیاز بدن را در روز تامین کند و از آنجا که بیشتر امتحانات صبح برگزار می شوند، اهمیت این وعده غذایی هم بیشتر می شود.

وی گفت: صبحانه یا ناهار ۲ ساعت پس از مصرف تاثیر خود را بر بدن نشان می دهند و به همین دلیل وعده های غذایی باید ۲ ساعت پیش از امتحان مصرف شوند. در فاصله مصرف صبحانه یا ناهار تا زمان آغاز امتحان نیز می توان از انواع میوه ها یا اندکی بیسکویت یا کاکائوی تلخ استفاده کرد.

اهمیت خواب کافی در کارکرد حافظه

عبداللهی در ادامه به برخی توصیه های تغذیه ای اشاره و بیان کرد: مواد کافئین دار مانند چای و قهوه و حتی برخی شکلات ها که دارای کافئین هستند، اگرچه در کوتاه مدت سبب بیداری و تمرکز حواس می شوند، اما خواص آن در مدت چند دقیقه برعکس شده و باعث برهم خوردن تمرکز و حتی کاهش یادگیری و در نتیجه افزایش استرس و اضطراب در فرد می شود. متاسفانه اکثر دانشجویان ما این اشتباه را می کنند که شب امتحان تا پاسی از شب بیدار می مانند و سیستم منظم خوابشان دچار تداخل می شود تا جایی که خوابشان را فدای مطالعه می کنند. حتی بعضی از دانشجویان برای بیدار ماندن در شب امتحان به مصرف قرص هایی که موجب بیدار ماندن بیش از حد می شود، متوسل می شوند و این در حالی است که خواب مسئله بسیار مهمی است و کاهش ساعات آن موجب کاهش تمرکز و راندمان یادگیری دانشجویان می شود، برای داشتن خواب راحت در شب قبل از امتحان، یک لیوان شیر گرم پیش از خواب میل کنند و از مصرف قهوه، چای یا نوشابه گازدار کولا از حدود ۶ ساعت قبل از خواب پرهیز کنند.

وی ادامه داد: در وعده ناهار پیش از امتحانات نیز از خوردن غذاهای سرشار از کربوهیدرات‌ها مانند، برنج زیاده روی نکنید و همچنین از مصرف غذاهای حجیم، چرب و سرخ کرده در ظهر امتحان بپرهیزید! که در موقع امتحان دچار خواب آلودگی نشوید. آب میوه های صنعتی به دلیل داشتن شکر و مواد افزودنی مناسب نیستند. آب میوه‌های صنعتی و نوشیدنی های شیرین به این دلیل که انرژی زیادی را یک جا تخلیه و آزاد می کنند، استرس زا هستند. مصرف آب میوه خانگی و تازه مناسب است.

وی با بیان اینکه شیر ومواد لبنی (ماست، پنیر)، سبزی ها ومیوه ها در حد توصیه شده به نشاط دانش آموز کمک می کند، گفت: مصرف آب و شیر و لبنیات تسکین بخش هستند و می توانند در کاهش استرس دانش آموزان موثر باشند. مصرف روزانه یک لیوان شیر برای ایجاد آرامش در طول دوران آمادگی برای امتحان موثر است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت عنوان کرد: دانش آموزان بهتر است در موقع امتحان و استرس، از غذاهای سبک و غذاهایی که انرژی شان به مرور آزاد می شود، استفاده کنند، غلات و موادی حاوی کربوهیدرات های پیچیده که بیشتر در نان های سبوس دار مثل نان سنگک یافت می شود و مقدار فیبر آنها بالاست، سبب کاهش استرس در افراد می شود.

مصرف صبحانه سبب کنترل استرس می شود

عبداللهی با تاکید بر اینکه در ایام امتحانات نباید وعده های غذایی را حذف کرد، گفت: صبحانه در کنترل استرس نقشی اساسی دارد، زیرا در هنگام صبح، میزان ترشح کورتیزول به بیشترین حد خود می رسد و صبحانه سبب کنترل استرس می شود.

وی تاکید کرد: دانش آموزان درایام امتحانات از خوردن غذاهای چرب و شور به خصوص فست فودها باید خودداری کنند، زیرا غذاهای چرب و شور دیرتر هضم می شوند و در شرایط استرس زا مانند ایام امتحانات، در کارکرد دستگاه گوارش از جمله سوء هاضمه و تهوع اختلال ایجاد می کنند. قبل از امتحان از خوردن غذای سنگین خودداری کنند. زیرا غذای سنگین موجب خواب آلودگی می شود.

عبداللهی در پایان تاکید کرد: مصرف انواع مغزها مانند بادام، گردو، فندق، به دلیل اینکه حاوی اسیدهای چرب ضروری امگا ۳ و امگا ۶ و بسیاری از املاح معدنی مثل آهن و روی هستند و به یادگیری و تمرکز حواس کمک می کنند به عنوان میان وعده در ایام امتحانات توصیه می شود.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • روند
  • دیدگاه ها
  • آخرین

نماینده ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور حجت الاسلام مهدی دهقان با حضور در دیار کریمان و پاسداران حریم ایران

آگوست 17, 2021

افشین مباشر رکورد آمریکایی را زد

فوریه 17, 2022

دکتر ابوالفضل بخت جو: دولتی را انتخاب کنیم که عملکردش در گذشته برای مردم قابل قبول باشد

ژوئن 17, 2021

عدالت بر روی نگین انگشتری سید ابراهیم رئیسی نشست

ژوئن 17, 2021

درفش رزم دبير بخش پوستروعکس ششمین جشنواره تئاترخلاق فراخوان اين بخش را منتشر كرد

0

آریا درفش رزم داورمسابقات مهارت بین دوکشور ایران و روسیه شد

0

آریا درفش رزم، ابراهیم حقیقی و بهرام کلهرنیا داوران طراحی نشان هواپیمایی دنا شدند

0

چرا خط تلفن سازمانی برای کسب‌وکارهای کوچک یک ضرورت است؟

0

دوره های حفاظتی و مراقبتی در حریم سامان

مارس 20, 2023

راه‌اندازی قرارگاه راهیان‌نور خانوادگی و خودروهای شخصی در استان‌ها

مارس 20, 2023

کمین کلاهبرداران با شروع سفر‌های نوروزی؛

مارس 19, 2023

سریال تلویزیونی پاییز فصل ها روی میز تدوین قرار گرفت

مارس 19, 2023

آخرین اخبار

دوره های حفاظتی و مراقبتی در حریم سامان

مارس 20, 2023

راه‌اندازی قرارگاه راهیان‌نور خانوادگی و خودروهای شخصی در استان‌ها

مارس 20, 2023
لینک ها: | تومیتوز | لدرایران | شلوار | یدکیو | ذغالیها | ولوزماجور | تارپودکارپت | کتیرو | تنزیرانداز | لاجورد | کلپوره | کفشداری | چینیبنا | ویلان | بریشان | اویلسیدا | آیگرپ | دیجیگلها | کروپیاز | باریسفید | دالمیکر | روسریگلی | یوپیاسمارکت | اوتو | امارزیرانداز | Arad Branding
پارسی پیام

پارسی پیام اخبار لحظه به لحظه را از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان برای شما کاربران گرامی تهیه میکند. امید است که کیفیت مطالب مناسب بوده و در صورتی که پیشنهاداتی در این رابطه داشتید پذیرای نظرات گرم شما هستیم. با سپاس از حضور شما

دسته بندیها

  • اجتماعی
  • اخبار
  • اسلایدر
  • بین الملل
  • تکنولوژی
  • سبک زندگی
  • سرگرمی
  • سیاسی
  • علمی
  • گوناگون
اخبار

_توضیح سهرابی در واکنش به شایعه تولید و نمایش فیلم ضددینی «شوالیه سیاه»/ کذب است

فوریه 21, 2023
اجتماعی

دهمین جشنواره رمز موفقیت برگزار می‌شود

مارس 8, 2023

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به پارسی پیام می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است

بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • الرئيسية
  • اخبار
    • اجتماعی
    • بین الملل
    • سیاسی
    • علمی
  • تکنولوژی
  • سبک زندگی
  • سرگرمی

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به پارسی پیام می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است

خوش آمدید!

به حساب خود وارد شوید

فراموشی رمز عبور ؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفاً ایمیل یا نام کاربری خود را جهت بازیابی رمز عبور وارد نمایید

وارد شدن